Jak przygotować udaną firmową Wigilię?

Idealną formą podsumowania udanego roku, a także wspólnego spędzenia czasu i integracji z podwładnymi jest zorganizowanie wigilii firmowej czy  christmas party, na którym Szefostwo i Pracownicy spędzą radosny czas poprzedzający przerwę świąteczną. Elementem, który pozwoli na przyjemne spędzenie tych chwil, bez zbędnego stresu i przygotowań, jest znalezienie odpowiedniego cateringu, który zaserwuje pyszne, tradycyjne dania.

W polskiej tradycji czas przedświąteczny jest okresem radosnych przygotowań w atmosferze wzajemnej dobroci i pomocy. Dla budowania wzorowych relacji w firmie warto pokazać swoje uznanie dla Pracowników, zapraszając ich właśnie na takie przyjęcie. Idąc tropem kulturowej różnorodności proponujemy zorganizowanie po prostu zimowego  spotkania, na którym przedstawiciele różnych przekonań będą mogli świętować przy tradycyjnych, świątecznych potrawach i spędzić miło wspólnie czas.

Organizacja takiego spotkania może wydawać się nie lada wyzwaniem, jednak dzięki długoletniemu doświadczeniu JiR Catering Service, okaże się dziecinnie prosta. Miejscem przyjęcia może stać się zarówno siedziba Państwa firmy, którą wyposażymy w odpowiednie stoły, zastawy i przyrządy, jak i dowolna restauracja czy sala. Ogromnym atutem naszych usług jest szeroki wybór dań, które przygotowujemy w pełni samodzielnie i z najwyższej jakości składników. Proponujemy Państwu tradycyjne potrawy, który każdy zna z rodzinnego domu  i do których tęskni cały rok, a także ich nowoczesne wariacje, które zachwycą swoim smakiem nawet najbardziej wymagające podniebienia. Na firmowych wigiliach królują i zachwycają smakiem dania na zimno, takie jak łosoś w galarecie, śledzie na trzy sposoby – w śmietanie, oleju i czerwonym winie, a także po japońsku na sałatce jarzynowej; karp po żydowsku czy w galarecie, sandacz w sosie greckim, pstrąg z kurkami, kapusta czerwona z rodzynkami, sałatka z pieczarek czy surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem. Wszystkie te potrawy jesteśmy w stanie zaserwować w formie szwedzkiego stołu, lub zapewnić pełną i profesjonalną obsługę kelnerską, która poda wszystko do stolików i umili spokojne świętowanie wszystkim gościom. Do najchętniej wybieranych  zup należą pieczarkowa z łazankami, borowikowa z kluseczkami kładzionymi, barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub z uszkami oraz barszcz biały z grzybami i kluskami. Jako danie główne proponujemy  karpia smażonego po wiedeńsku, pstrąga smażonego z migdałami, łososia w sosie winno-śmietanowym lub z grilla z masełkiem, kulebiak z ryżem i grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami. Prawdziwa firmowa wigilia nie mogłaby odbyć się też bez tradycyjnych deserów, czyli kutii, makowca, pierniczków i kompotu z suszonych owoców, których smak zapewni miłe wspomnienia wszystkim świętującym na cały przyszły rok. Są to tylko niektóre z dań, których wyśmienite przygotowanie możemy zapewnić.

Organizacja wigilijnego przyjęcia wcale nie musi przerażać, powinna kojarzyć się z wizją przyjemnie spędzonego czasu, pysznego jedzenia i radosnych oczekiwań na święta. W osiągnięciu takiego efektu ogromną rolę gra znalezienie profesjonalnej firmy cateringowej, która zajmie się każdym aspektem planowanej imprezy. Zachęcamy Państwa do skontaktowania się z nami i ustalenia wyjątkowej oferty, dopasowanej do Pańskich potrzeb, a być może już wkrótce do wspólnego celebrowania firmowego święta.

Bardzo ważnym składnikiem udanego przyjęcia jest odpowiednie dobranie napojów, w tym również alkoholowych, oraz oczywiście piwa.

JiR Catering Service ściśle współpracuje z jednym z najlepszych browarów kraftowych w Polsce, czyli Browarem Fortuna w Miłosławiu. Wyjątkowość tego browaru polega na metodzie produkcji piwa w tzw. otwartej fermentacji.

Browar Fortuna w Miłosławiu to jeden z nielicznych browarów w Polsce, gdzie stosuje się tradycyjne, otwarte kadzie fermentacyjne. Piwo w otwartych kadziach jest fermentowane tak, jak chciała natura: bez zbędnego przyspieszania, tradycyjnie, z dbałością o smak piwa. Dzięki swobodnemu dostępowi do tlenu drożdże mają idealne warunki do rozwoju, co w efekcie daje niepowtarzalny, świeży smak i bogaty aromat prawdziwego piwa.

Fermentacja w otwartych kadziach jest spokojna i odbywa się w bardzo niskich temperaturach, które w zależności od rodzaju piwa wynoszą 8-10 stopni Celsjusza. Otwarta fermentacja to również wyjątkowy proces ze względu na swój rzemieślniczy charakter. Taki sposób warzenia piwa wymaga doświadczenia i wiedzy browarnika. Przygotowanie kadzi fermentacyjnych, zadanie drożdży, napełnianie brzeczki, pomiary, opróżnianie kadzi, zbiór drożdży odbywają się ręcznie. W Browarze Fortuna piwo widać przez cały czas fermentacji, a piwowar ma bezpośredni wpływ na proces. Inaczej niż w zamkniętych zbiornikach, w browarach wielkoprzemysłowych, gdzie pracownicy sprawdzają proces, ale na monitorze urządzeń pomiarowych. Piwowar w miłosławskim browarze osobiście dogląda procesu, ocenia stan jego zaawansowania, poprawność, ocenia smak i aromat piwa. Piwowar wkłada swoją wiedzę i serce w warzenie naszych piw. Proces przebiega w naturalnym tempie, niczym nie przyspieszany. Fermentacja trwa od 12 do 14 dni i jest nawet do dwóch razy dłuższa niż ta przeprowadzana szybkimi, nowoczesnymi technologiami fermentacyjnymi w zamkniętych zbiornikach.

Dlatego też polecamy to piwo naszym klientom, zapewniamy również odpowiednie urządzenia w celu zaserwowania go w odpowiedniej temperaturze i świeżości.

 

 

Nie jest tajemnicą, że organizacja wszelkiego rodzaju przyjęć okolicznościowych jest sztuką, niezbędną wielokrotnie zarówno w pracy, jak i w życiu prywatnym. Z jednej strony spotkania firmowe, ważne konferencje i bankiety, z drugiej zjazdy rodzinne, przyjęcia okolicznościowe czy nawet weselne – organizacja wszystkich tych wydarzeń wymaga niemałej dozy odpowiednich umiejętności i czasu, którego przecież  niejednokrotnie brakuje. Najlepszym rozwiązaniem jest zwrócenie się do kogoś, czyje wieloletnie doświadczenie i pełen profesjonalizm sprawią, że organizowane przyjęcie odbędzie się na najwyższym poziomie. Nasza firma, JiR Catering-Service, jest właśnie tym rozwiązaniem, którego Państwo poszukują.

Nasza działalność istnieje na rynku od 1996 roku, doświadczenie zbieraliśmy jednak już kilkanaście lat wcześniej, pracując w środowisku gastronomiczno-hotelarskim. Nasz staż i przygotowanie pozwala na zrozumienie w pełni potrzeb i oczekiwań naszych Klientów, a także zapewnienie im usług najwyższej jakości.

Wielokrotnie zdobywaliśmy zaufanie Konsumentów dzięki ogromnej elastyczności naszych świadczeń. W naszym słowniku nie znajdziecie Państwo sformułowań takich jak: nie da się, to niemożliwe, absolutnie niewykonalne. Każde, nawet najbardziej szalone przyjęcie, zostanie przez nas odpowiednio zorganizowane i profesjonalnie obsłużone.

Prowadzimy działalność na terenie południowej Polski, jednak nasze odpowiednie wyposażenie i flota, a także doświadczona kadra i doprowadzone do perfekcji umiejętności organizacyjno-logistyczne, pozwalają nam na zorganizowanie uroczystości w dowolnym zakątku naszego kraju. Miejscem organizacji imprezy może być siedziba Pańskiej firmy (stołówka, sala konferencyjna, hala itp.), okoliczne tereny śródmiejskie (tereny zielone, parkingi samochodowe, boiska sportowe itp.), nie straszne nam także miejsca specjalnie wynajęte na daną okazję (dworki, kina, teatry, muzea, sale konferencyjne i sportowe).

Ogromnym atutem naszej firmy jest własne, profesjonalne i wysokiej jakości wyposażenie, umożliwiające wyprawianie imprez w wysokim standardzie. Oferujemy wypożyczenie porcelany, szkła, plater czy bielizny stołowej. Kolejnym plusem naszej obsługi jest przygotowywanie świeżych potraw we własnej w pełni profesjonalnej kuchni cateringowej przez najlepszych kucharzy i serwowanie przez doświadczonych kelnerów z naszej firmy, którzy z największą precyzją i elegancją podadzą do stołu wszystko, a także obsłużą naprawdę duże wydarzenia czy zagranicznych gości.

Niezaprzeczalnym plusem naszych usług są relatywnie atrakcyjne ceny i formy płatności w stosunku do innych firm oferujących tak szeroką gamę obsługi. Wyróżnia nas także indywidualne podejście do każdego Klienta, zapewniamy zawsze doradztwo i konsultacje. Oczywiście, pozostajemy otwarci na negocjacje, ponieważ zależy nam na jak najlepszej formie odpowiedzi na potrzeby naszych Klientów.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą szczegółową ofertą, a także opiniami wielu renomowanych firm, które korzystały z naszych usług. Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do skontaktowania się z nami i przekonania się, że dla Jir Catering-Service nie ma rzeczy niemożliwych.

 

 

Czy catering na imprezy firmowe na pewno się opłaca?

Wizerunek jest ważnym elementem działalności każdego przedsiębiorstwa. Wrażenia, jakie wyniosą goście ze spotkania biznesowego, decydują o wizerunku firmy będącej gospodarzem wydarzenia. Podczas takich okazji jedzenie i odpowiednia obsługa gości odgrywa bardzo ważną rolę. Na podstawie tych dwóch elementów uczestnicy spotkania wydają opinie na temat firmy – często robią to nawet podświadomie. Profesjonalny catering sprawia, że każde spotkanie biznesowe kończy się sukcesem, a przede wszystkim prowadzi do polepszenia wizerunku firmy w oczach jej klientów i pracowników.

Dlaczego warto korzystać z cateringu firmowego?

Obsługa kilkunastu, kilkudziesięciu czy kilkuset gości to niełatwe zadanie. Do przygotowania i serwowania menu, podczas takich spotkań, potrzebne jest doświadczenie, wiedza i sprzęt. Należy również zadbać o wykwalifikowany personel. Te wszystkie atuty posiada jedynie profesjonalna firma cateringowa. Skorzystanie z jej usług pozwala odciążyć gospodarza spotkania, który może skupić się na poozstałych elemanetach i przygotowaiach przed swoim eventem. Dzięki usługom cateringowym zyskujemy większą pewność co do tego, że goście wyjdą ze spotkania w pełni zadowoleni. Estetyczna oprawa stołu i zachęcający wygląd potraw jeszcze bardziej uświetnią dane wydarzenie.

Więcej niż samo jedzenie

Zamawiając catering korzystamy nie tylko z usługi samego przygotowania potraw i obsługi gości. Firma cateringowa pomoże nam przede wszystkim dobrać odpowiednie menu do danej okazji. Na mniejsze wydarzenia wystarczy zaplanować szwedzki stół z przekąskami na jeden kęs tzw. finger food. Bardziej oficjalne okazje – na przykład jubileusz czy firmowa impreza świąteczna – wymagają już przygotowania pełnego menu z przekąskami, daniami głównymi i deserami, często urozmaicamy takie menu tematycznymi stacjami live cooking. Istotne jest również to, gdzie odbędzie się impreza oraz czy jej goście mają pewne smakowe preferencje lub ograniczenia w codziennej diecie. Poza tym usługi cateringowe jakie oferujemy to także pomoc w doborze odpowiedniej zastawy, dekoracji stołu oraz dopasowaniu zestawu napojów.

Catering dla firm – kto z niego korzysta?

Może się wydawać, że catering to opcja dostępna jedynie dla dużych firm organizujących spotkania na kilkaset osób. Jednak po takie rozwiązania coraz chętniej sięgają małe i średnie przedsiębiorstwa chcące świętować rocznicę swej działalności lub szukające odpowiedniego menu z okazji integracji pracowników. Catering dla firm to rozwiązanie dla każdego, kto potrzebuje smacznego menu i profesjonalnej obsługi na wyjątkową okazję. Jeśli najważniejsza jest dla Państwa wysoka jakość usługi – zapraszamy do kontaktu z naszą firmą cateringową.